Belangrijke dingen om te hebben als je alleen op kantoor bent

Thuiswerken is de norm geworden als we denken aan de huidige werkomstandigheden van mensen die normaliter naar kantoor gaan. Het kantoor is daardoor vaak verlaten, maar af en toe is er wel iemand op kantoor te vinden. Dit is de persoon die het printen moet doen, brieven moet versturen of zelfs pakketjes moet inpakken en versturen! Helemaal alleen in een verlaten kantoorpand zijn is niet echt veilig, daarom is het belangrijk om jezelf te kunnen beschermen in de gevallen dat het nodig is. Hier vindt je daarom drie tips.

Met pepperspray kom je al een heel eind

Wil je jezelf beschermen? Dan is pepperspray misschien het eerste waar je aan denkt. Pepperspray is vergelijkbaar met deo qua uiterlijk. Beide zit het in een spuitbusje dat gemakkelijk mee te nemen is tijdens het dagelijks leven. Maar anders dan deo heeft pepperspray een irriterend effect op de huid en ogen. Dit maakt pepperspray effectief tegen indringers en een goede manier om jezelf te beschermen.

Tip: ben je werkgever? Dan kan je ervoor kiezen om pepperspray te bewaren op kantoor. Waar de pepperspray is geef je dan aan bij je werknemers. Deze extra maatregel zorgt voor meer veiligheid op de werkvloer.

Schaf een agressie noodknop aan

De agressie noodknop wordt vaak gebruikt in de zorg, voornamelijk met verzorgende die met ouderen omgaan. Veel ouderen kunnen agressief worden wanneer ze verward zijn. Een verzorgende kan dit niet alleen handelen en daarom is de agressie noodknop uitgevonden. Deze agressie noodknop is ook handig voor op kantoor. Wanneer er een situatie speelt waar veel agressiviteit is kan de agressie noodknop gebruikt worden. 

Men's Black Blazer

Het persoonlijke alarm

Naast de agressie noodknop is er ook het persoonlijke alarm. Het persoonlijke alarm wordt ook door ouderen gebruikt, maar vaker door ouderen die alleen wonen. Ouderen die alleen wonen hebben een grotere sterftekans, omdat zij geen hulp kunnen inschakelen wanneer dit nodig is. Het persoonlijke alarm verhelpt dit probleem. Dit is ook de reden waarom een persoonlijk alarm ideaal is voor iedereen die alleen op kantoor is. Mocht er iets gebeuren dan kan er met 1 druk op de knop een signaal gegeven worden dat deze persoon in gevaar is.