De keerzijde van een faillissement

De keerzijde van een faillissement

Het is natuurlijk een ware ‘trend’ tegenwoordig, dat een groot deel van de ondernemingen die er nog zijn een faillissement moeten aanvragen. De ondernemers van nu hebben het gewoon simpelweg niet gemakkelijk. Het is een wonder te noemen hoe bedrijven zich heden ten dage überhaupt nog door de crisis heen slaan. Niemand heeft het gemakkelijk, dat is evident. Maar we moeten met z’n allen wel blijven ondernemen, want anders gebeurt er niks meer op dit gebied. Een van de keerzijden van een faillissement van de een is wel dat de andere ondernemer ervan kan profiteren – hoe hard dit ook moge klinken. Wat er namelijk vaak genoeg gebeurt bij een faillissement is dat iemand direct van z’n inboedel af moet. De bank koopt het bijvoorbeeld op of een bedrijf doet er zelf afstand van en omdat er zo’n haast bij is, kun je een inboedel daarom vaak heel voordelig aanschaffen. Neem nou Daan Auctions, een veilingbedrijf van inboedels dat ik leerde kennen toen ik een eigen inboedel nodig had voor mijn bedrijf. Ik zocht op Google en vond uiteindelijk Daan Auctions waar ik direct al het meeste vond van wat ik nodig had destijds. Sindsdien ben ik de website altijd in de gaten gaan houden als ik weer iets nieuws nodig had – of gewoon, om er mijn voordeel mee te doen. Ik heb er al vele mooie en handige dingen vandaan, want alle voorwerpen zijn standaard van goede kwaliteit.