Dé tips voor timemanagement

Tips voor timemanagement: veel mensen kunnen deze wel gebruiken. Tegenwoordig is iedereen maar druk met van alles en nog wat, waardoor het soms lastig is om alles goed te plannen. Het is belangrijk dat je de baas bent over je eigen tijd, zodat je én productief bent, maar tegelijkertijd ook voldoende rust krijgt. Om meer uit je werkdag te halen doe je er goed aan je tijd zo goed mogelijk te managen. Onderstaande tips voor timemanagement helpen je daar een handje bij.

Bepaal zelf de indeling van je tijd

Wees de baas over je eigen tijd. Dat je een notificatie binnenkrijgt, wil niet zeggen dat je daar ook direct op hoeft te reageren. Het is zelfs vaak beter om je notificaties uit te zetten, zodat je niet gestoord wordt. Je kunt ervoor kiezen communicatievrije tijden in te lassen, waarbij je niet naar je mailbox of telefoon kijkt. Op die manier kun je gefocust te werk gaan.

Multitasken is een no-go

Soms is het verleidelijk om te gaan multitasken, bijvoorbeeld als je heel veel te doen hebt. Toch is het meestal beter om dit niet te doen. Op die manier verspreid je je aandacht namelijk over verschillende taken en raak je misschien wel in de stress, terwijl je je tijd beter kunt besteden aan één taak met je volledige aandacht erbij. Op die manier krijg je dingen ook nog eens sneller gedaan.

Maak een goede planning

Een goede planning is het halve werk. Zorg ervoor dat je iedere dag een planning hebt (en/of misschien wel een weekplanning), zodat je gestructureerd te werk kunt. Je zult zien dat je op die manier veel meer rust in je hoofd krijgt. Een planning maken wordt ook nog eens leuker als je daar een fraai notitieboek voor gebruikt. Pennen laten bedrukken hiervoor (bijvoorbeeld bij https://www.bedrukken.nl/) is ook een goede manier om plannen aantrekkelijker te maken voor jezelf.