Een incassobureau inschakelen was ineens niet zo’n hoge drempel meer

Met al die onbetaalde rekeningen die ik uit heb staan werd het me op een gegeven moment echt te gek, werd ik me er echt van bewust dat er nu iets diende te veranderen. Straks zou mijn eigen bedrijf er nog onder gaan lijden ook, zou ikzelf mijn uitstaande rekeningen niet meer kunnen betalen aan derden omdat ik op mijn beurt niet betaald kreeg. Een incassobureau inschakelen leek me ineens niet zo’n heel gek idee meer. De communicatie die ikzelf met mijn debiteuren heb gehad in de afgelopen maanden, heb ik getracht zo vriendelijk mogelijk te houden – altijd met het idee in mijn achterhoofd namelijk dat ik ze te vriend wilde houden omdat ik wilde dat ze de volgende keer ook aan mij zouden denken, ze hun opdrachten wederom bij mij uit zouden zetten. Echter, je kunt nog zo vriendelijk zijn als je wilt maar ik ben er niets mee opgeschoten. Het is nu zelfs zo dat ik een nieuwe opdracht door hen als een vloek zie in plaats van als een zegen, nu moet ik namelijk investeren in iets waarvan ik niet zeker ben of het verschuldigde geld ervoor wel komt. Ik besloot daarom tot een no cure no pay incassobureau inschakelen, dat was voor mij een heel fijn idee! En betalingen stroomden sindsdien binnen!