Je administratie zelf doen vs. uitbesteden

De meeste ondernemers kiezen er in beginsel voor om hun administratie geheel zelf te doen. Na verloop van tijd komen ze er echter vaak achter dat dit nog best moeilijk kan zijn. Maar een boekhouder inhuren – zoals Str8-forward.nl – brengt weer extra kosten met zich mee. Kun je beter je administratie zelf doen of het uitbesteden? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Je administratie zelf doen

Het doen van administratie is voor veel ondernemers een tijdrovend klusje waar ze eigenlijk helemaal geen zin in hebben. Daarbij weten ze vaak ook niet precies wat alle regels zijn rondom het bijhouden van je administratie en het doen van je belastingaangiftes. Het brengt echter wel een groot voordeel met zich mee: je bespaart kosten omdat je het zelf doet. Zeker als je net start kan dit belangrijk voor zijn, omdat je wellicht nog niet zoveel inkomsten hebt en dit geld in andere dingen wilt investeren.

Je administratie uitbesteden

Als je je administratie uitbesteedt, moet je een boekhouder betalen. Deze boekhouder weet echter wel precies wat hij of zij doet en zorgt ervoor dat jij alles volgens de regels doet. Dit voorkomt problemen met de Belastingdienst en eventuele boetes. Ook is een boekhouder hier waarschijnlijk minder tijd aan kwijt dan jij. Aangezien je minder tijd aan je boekhouding hoeft te besteden, kun je weer extra uren steken in de groei van je bedrijf. Dit levert op den duur meer geld op.

Ook zal je boekhouder exact weten op welke aftrekken je recht hebt en hier zoveel mogelijk gebruik van maken. Zo hoef je minder geld te betalen aan belastingen.

Al met al is het dus slimmer én voordeliger om je administratie uit te besteden in plaats van het zelf te doen!