Ontwerp speeltuin

Laat een goede speeltuin ontwerpen

Spelen is een belangrijk iets voor kinderen. Ook buiten spelen is voor veel kinderen een leuke bezigheid maar daar hebben ze dan natuurlijk wel een speciale plek voor nodig. BTL kan een ontwerp speeltuin voor je maken.

Ontwerp in samenspraak met de bewoners

Als je als gemeente graag speelgelegenheden wilt aanbieden voor zowel jong als oud is het zaak dat je hierover eerst goed advies inwint. BTL kan je hierin adviseren waarbij gekeken wordt naar het ontwerp van de speeltuin maar ook waar deze het beste kan komen liggen. Er wordt gewerkt in samenspraak met de gemeente maar zeker ook met de inwoners. Als er in een bepaalde wijk bijvoorbeeld veel vraag is naar speelplekken zal gekeken worden of het mogelijk is deze daar te realiseren. In het advies worden de wensen van de inwoners zeker meegenomen.

Inrichting van de speeltuin

Naast de locatie wordt gekeken naar hoe de speeltuin ingericht wordt. Er wordt gezocht naar een ontwerp dat voor alle leeftijden geschikt is want spelen is voor iedereen. Indien de speeltuin aan de pedagogische en educatieve eisen voldoet is deze voor kinderen zeker een verrijking en kan er naar hartenlust in gespeeld worden.

Veiligheid is belangrijk Naast een goed ontwerp met de juiste toestellen wordt uiteraard gekeken naar de veiligheid. De toestellen mogen een uitdaging vormen maar veiligheid staat voorop. De speeltuin is veilig maar ook de omgeving dient dat te zijn zodat ze niet zomaar de straat op kunnen rennen of iets dergelijks waardoor ze in gevaar kunnen komen.