Pallets: veel meer dan een stuk hout

AGV 2

Iedereen kent ze wel: pallets. Ze worden voornamelijk gebruikt voor de opslag of het vervoeren van goederen. De bekendste pallets zijn van hout, maar ze kunnen ook van kunststof of karton zijn gemaakt. Er zijn zelfs zoveel verschillende soorten pallets dat er voor elk doel een goede pallet is. De meest gebruikte pallet binnen Europa is de EPAL Europallet. Deze is 80×120 cm en moeten gecertificeerd zijn. Een palletmover zorgt ervoor dat de pallets makkelijk kunnen worden verplaatst. Een ander woord voor palletmover is pompwagen of palletwagen. Maar naast dit hoofddoel kunnen pallets ook voor andere zaken dienen.

Pallet als bank of tafel

Een pallet kan gebruikt worden voor in huis. Pallets zijn geschikt als bijvoorbeeld een bank of een tafel. Daarnaast is het zowel binnen als buiten te gebruiken. Door er kussens op te leggen wordt het een knus zitje. Of zet er een plantje op en je hebt een bijzettafel. Door er wielen onder te zetten kunnen de pallets verplaatst worden, zodat je steeds een nieuwe look kan realiseren voor je kamer. Een pallet is zeer geschikt voor als je een industriële look wil creëren in een kamer. Palletmeubels zijn kant en klaar te koop, maar kan je ook zelf in elkaar zetten.

Pallet als opbergmeubel

Naast dat je een pallet kan gebruiken als zitgelegenheid of tafel, kan je het ook gebruiken om je spullen op te bergen. Zo vallen er verschillende soort kasten van te maken. Een open kast of een met deurtjes, maar een kast die beide heeft is ook een mogelijkheid. De grootte kan je af laten hangen van wat je erin op wil bergen. Net als bij de banken en tafels, bestaan er kant en klare kasten, maar kan je ook zelf je kast maken van pallets. Dit is ook nog eens goed voor het milieu, omdat het hout hergebruikt wordt.