Backlinks nodig om hoger in Google te komen

Backlinks zijn links van andere websites die verwijzen naar de eigen website. Zoekmachines als Google en Bing zien een backlink als een aanbeveling naar jouw website. Google kijkt niet alleen naar de kwantiteit van de links, ook wel de Backlink cijfers genoemd. De backlinks kunnen in grote hoeveelheden voorkomen, maar hoeven niet van kwaliteit te zijn. Hierom kijkt Google naar de kwaliteit en autoriteit van de links. De backlinks worden van hogere waarde geschat als de links afkomstig zijn van sites met een hoge autoriteit. Zoekmachines als Google zetten sites met een hoge autoriteit graag op een voetstuk. Backlinks worden ook onder de naam linkbuilding herkent. 

Het verzamelen van backlinks

Backlinks kunnen verkregen worden op verschillende manieren. Één van de manieren waarop je backlinks kunt verzamelen is het schrijven van gastblogs. Het schrijven op een gastblog trekt mensen aan doordat je kan schrijven over iets wat je interesseert. In de tekst die wordt geschreven op de gastblogs worden de eigen links verwerkt die leiden naar de eigen website. Op deze manier is het mogelijk om potentiële klanten te krijgen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van sociale media om bekender te worden bij de zoekmachines. Backlinks genereren betekenis is een mogelijkheid om hoger in de ranking te komen bij Google en Bing. 

Het gebruik van sociale media

Tegenwoordig wordt sociale media vaak ingezet om de naamsbekendheid van een bedrijf te vergroten. De grote sociale media platformen zoals Instagram, TikTok en Facebook kunnen bedrijven helpen om bekender te worden bij de zoekmachines. Welke sociale media platform wordt gebruikt, hangt af van de branche. Op de verschillende sociale media kanalen is het mogelijk om links te plaatsen die verwijzen naar de eigen website. Door aantrekkelijke posts te plaatsen, krijg je als account veel volgers die potentiële klanten kunnen zijn. De grotere bekendheid van een bedrijf die wordt verkregen via likes, retweets en posts kan voordelig zijn voor de SEO en de backlinks. 

Het onderhouden van backlinks

Het verzamelen van de backlinks wordt SEO genoemd. Linkbuilding wordt als één van de beste onderdelen gezien van SEO. Het generen van backlinks vergt veel tijd, dus worden backlinks vaak uitbesteed aan bedrijven. De taak van een backlink, is het vertellen aan de zoekmachines hoeveel autoriteit jouw website heeft. De backlinks komen in verschillende kwaliteiten voor en de kwaliteit van een backlink kan bepaald worden door middel van een backlink checker. De backlinks kunnen gezien worden als een stem en hoe meer stemmen de website heeft, hoe meer autoriteit deze website verkrijgt. De websites met een hogere autoriteit worden volgens de zoekmachines hoog geplaatst. 

Kwaliteit van de backlinks

Zoals al eerder werd benoemd maakt Google onderscheid tussen slechte en goede backlinks. De vraag is echter op welke criteria de backlinks worden beoordeeld. Als eerst wordt gekeken naar hoeveel backlinks de website heeft, ook wel de backlink cijfers. Vervolgens wordt gekeken naar de relevantie van de backlinks met betrekking op de eigen website. Als laatste wordt gekeken naar de kwaliteit van de backlink van de afkomstige website. Een betere kwaliteit backlink wordt hoger geplaatst dan een minder kwalitatieve backlink. Als linkbuilding goed wordt uitgevoerd, is het mogelijk om snel te stijgen in de ranking van de zoekmachines.