Een BHV cursus voor een betere bestrijding

Op de werkvloer moet er altijd gezorgd worden voor veilige situaties. Echter kunnen deze niet altijd voorkomen worden, waardoor er iemand op de werkvloer aanwezig is die weet hoe er gehandeld moet worden. Het is daarom van belang dat jouw medewerkers een BHV cursus volgen. Een BHV’er op de werkvloer is immers verplicht. Daarom kan er een BHV cursus via G4S Training & Safety gevolgd worden. Met deze BHV cursus hebben jouw medewerkers alle kennis in huis om een veiligere werkomgeving te realiseren. 

Zorg voor voldoende BHV’ers op de werkvloer  

Een BHV’er op de werkvloer is verplicht vanuit de overheid. In feite moet er een BHV’er op tien werknemers zijn. Het is daarom van belang dat er voldoende mensen opgeleid zijn middels een BHV cursus, zodat deze elkaar kunnen afwisselen en er altijd eerste hulp verleend kan worden. Als werkgever kun je daarom het beste een BHV cursus aanbieden aan jouw medewerkers, zodat de veiligheid te allen tijde gewaarborgd kan worden. 

Een BHV cursus geeft alle handvatten die nodig zijn  

De BHV cursus bestaat uit zowel theorie als praktijk. Met de theorie wordt alle belangrijke kennis bijgebracht, welke in de praktijk geoefend kunnen worden. Deze uitoefening wordt gedaan aan de hand van verschillende scenario’s, waardoor er op een realistische manier een calamiteit nagebootst kan worden. Zo weten jouw medewerkers wat zij moeten doen wanneer er een levensbedreigende situatie uitbreekt en kunnen zij ook brandbestrijding doen in het kantoorpand. 

Maatwerk kan geleverd worden 

 Tijdens een BHV cursus leren jij en jouw medewerkers hoe er gehandeld moet worden in het geval van calamiteiten. Je kunt een basis BVH cursus volgen, maar er zijn bedrijven waar specifieke eisen gesteld worden. Bij G4S Training & Safety kun je daarom altijd advies krijgen over de geschikte cursussen en opleidingen en kan er ook maatwerk geleverd worden.