Een PVC vloer leggen

pvc vloeren

Bij het plaatsen van pvc vloeren is meestal een ondervloer aan te raden omdat de dekvloer zo glad mogelijk moet zijn. Hoewel het geen noodzakelijke toevoeging is om de pvc vloer te plaatsen, helpt een ondervloer ervoor te zorgen dat de vloer egaal, glad en vrij van onregelmatigheden is. Het voordeel hiervan is dat de pvc vloer zeer strak wordt, met een ondervloer vermindert het contactgeluid en verlengt het de duurzaamheid van de vloer. Het is  moeilijk om een ​​ondervloer goed voor te bereiden en het wordt aanbevolen om hulp van een professional te vragen, wat de kosten kan verhogen.

Onderhouden van een PVC vloer

Een pvc vloer heeft als voordeel dat hij gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Hij is stevig, bestand tegen chemicaliën en vloeistoffen en heeft een vlak en glad oppervlak. Deze factoren maken hem zeer onderhoudsvriendelijk. Het is aan te raden om een ​​pvc vloer regelmatig te stofzuigen en bij een grondige reiniging kunt je het beste een dweil met lauw water gebruiken. Reinigingsazijn is een mogelijke optie bij het dweilen van de vloer, maar wees voorzichtig met allesreinigers of groene zeep. Om de veiligheid van de reiniger te garanderen, is het aan te raden om te kopen bij de vloer winkel.

pvc vloeren

Kosten voor een PVC vloer

De kosten van pvc vloeren zijn afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van de vloer is een factor omdat sommige van betere kwaliteit zijn of gebruik maken van andere materialen om de fysieke eigenschappen te verkrijgen. Een andere factor is het proces van leggen, aangezien dit activiteiten omvat het egaliseren van de ondervloer, het aanbrengen van de lijm en het aanbrengen van lagen. Als pvc strips of tegels in een bepaalde stijl worden geplaatst, verhoogt dit de kosten van de vloer. Daarnaast zijn er verschillende soorten strips en deze bepalen ook de prijs aangezien het installatieproces afhankelijk is van het type.