Factuur maken: hoe zorg je voor een professionele look?

facturen maken gratis

Bij het maken van een online factuur heb je, naast de juiste gegevens, een goed ogende lay-out nodig, die duidelijk en helder is. Daarom is het van belang dat je een sterk template gebruikt om je facturen te maken; bij het gebruik van het juiste template worden namelijk de correcte gegevens automatisch ingevuld in de daarvoor bestemde vakken. Bij een online factuur maken kan het simpelweg een hoop tijd schelen als je het goede template gebruikt.

Het internet staat vol van templates en programma’s die je kan gebruiken voor een factuur of een ander document opstellen, maar een aanbieder die wij zeer aanraden is Facturatie Office: zij bieden heldere, professionele templates die precies de juiste informatie op het document zetten.

facturen maken gratis

Wat is een factuur template?

Een factuur template is een format – een vastgestelde indeling die de software automatisch aanhoudt en gedeeltelijk invult. Jij vult vervolgens de nog ontbrekende informatie in, zoals de klant- en contactgegevens. Verder moet een je bij een factuur maken denken aan bepaalde eisen die door bedrijven worden gesteld aan een factuur. Ook hierbij kan Facturatie Office helpen: de software die zij aanbieden is altijd up-to-date met de laatste reglementen en trends. Maar welke punten zijn dat?

Een professionele factuur bevat:

●     Titel

●     Datum

●     Factuurnummer

●     Volledige bedrijfsinformatie

●     Prijzen

●     Service details

●     Totaalbedrag

●     BTW-bedrag

Als je al deze gegevens handmatig moet invullen met Word of Excel ben je uiteraard enorm lang bezig. Ook is het heel lastig om, wanneer je manueel werkt, te zorgen voor een professioneel uiterlijk van je document. Dit is waarom we factuur software als Facturatie Office aanraden: met de vaste templates ziet je document er direct professioneel en strak uit. En daarbovenop biedt hun software veel mogelijkheden om je factuur maken gratis te personaliseren.

Nog meer redenen voor automatische templates voor je factuur

Een factuur template gebruiken maakt je leven makkelijker en zorgt ervoor dat je veel tijd overhoudt. Het aanmaken, versturen en tracken van je documenten is in een mum van tijd voor elkaar, en als het nodig is een vervolgdocument aan te maken (denk hierbij bijvoorbeeld aan een betalingsherinnering) hoef je alleen maar op een knop te drukken.

Verder helpen factuur templates te voorkomen dat je fouten maakt, en zorgen ze onderaan de streep voor een hogere kwaliteit en professionaliteit – en daarmee voor een hogere omzet.

●     Factuur templates automatiseren

Wanneer je de software van Facturatie office gebruikt bij online factuur maken, is ieder document voorzien van de juiste gegevens, en alles gebeurt automatisch. Handmatig gegevens invoeren is voorgoed verleden tijd.

●     Professioneel uiterlijk

Automatische templiers van Facturatie Office maken ieder document een professioneel en volledig visitekaartje. Maar daar bovenop biedt de software je legio mogelijkheden om je document nog persoonlijker en mooier te maken – denk aan een logo toevoegen, lettertypes en kleuren veranderen en afsluitende teksten toevoegen.Meer informatie? Kijk op de website van Facturatie Office.