Hoe haal je snel je rijbewijs?

Rijbewijs ingevorderd door alcohol

Het halen van je rijbewijs is voor veel mensen een stressvolle ervaring. Vaak wordt er geklaagd over de moeilijkheid van de examens en de hoge kosten die komen kijken bij het nemen van lessen en het aanmelden voor de examens. De vragen op het theorie examen kunnen vrij lastig zijn en vereisen soms veel kennis van droge feiten, zoals bijvoorbeeld wanneer je rijbewijs ingevorderd alcohol kan worden of hoe zwaar een aanhanger mag zijn. Toch is het zeker mogelijk om met een goede voorbereiding en planning je rijbewijs snel binnen te hebben. Lees dus snel verder voor een aantal tips. 

Eerst slagen voor je theorie examen

Zodra je een goede rijschool hebt gevonden en bent gestart met lessen is het handig om meteen al te starten met leren voor het theorie examen. Maak een planning met wanneer je precies kan leren voor het examen en plan de toets van tevoren in. Het kan bij het CBR nog wel eens een tijd duren voordat er plek beschikbaar is, dus dit is goed om van tevoren te doen. Daarnaast is het ook erg handig om tijdens je eerste paar lessen al op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Hierdoor zal je tijdens het lessen meteen je theoretische kennis kunnen toepassen.

Het praktijkexamen tussentijdse toets

Het is mogelijk om tussen het halen van je theorie en het doen van het praktijkexamen nog een tussentijdse toets te doen. Tijdens deze toets kun je alvast ervaren hoe een praktijkexamen eruit ziet. Je zou deze toets kunnen doen, maar deze kost natuurlijk wel geld. Het is belangrijker om tijdens je rijlessen aan de instructeur te vragen om alvast de examenroutes van het CBR uit jouw regio te rijden. Op deze manier raak je ook bekend met de route die je tijdens je examen zal rijden. Hou je echter ook als je eenmaal je rijbewijs hebt  aan de regels, zodat niet je rijbewijs ingevorderd snelheid wordt!