Hoe kwalificeren voor zakelijke factoringdiensten?

Wat is factoring? Het is een service die eigenaren van bedrijven kunnen gebruiken om hun factuur te factoriseren om snel kapitaal te verwerven. Maar niet iedereen kan deze diensten afnemen. Er zijn bepaalde vereisten waaraan u moet voldoen om zakelijke factoringdiensten te kunnen afnemen. Eerst en vooral moet je een bedrijf runnen. Uw bedrijf moet eerst worden geformaliseerd. Sommige kunnen zelfs vereisen dat u een bedrijfsstructuur heeft, zoals een vennootschap of vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Uw zakelijke klanten moeten commercieel of overheid zijn. Bij factoring mag u namelijk uw debiteuren verkopen aan een factoringmaatschappij. Uw klanten moeten ook een goede commerciële kredietwaardigheid of track record hebben. Daarnaast moet je zelf ook een goede achtergrond en track record hebben.

Vereisten voor factoring alvorens zaken te doen

Voordat u verder kunt gaan met uw bedrijf met factoringdiensten, moet u enkele belangrijke informatie over u en uw bedrijf verstrekken. De belangrijkste informatie die u moet verstrekken, zijn de tegoeden van uw klant. Aangezien de hele deal afhankelijk is van het betalen van uw klanten, moet u een goede staat van dienst hebben met betrekking tot uw klanten. U moet uw door de overheid uitgegeven identificaties overleggen. Uw statuten zijn ook belangrijk. U kunt echter ook andere soortgelijke documenten indienen. U moet ook een nauwkeurig document overleggen met betrekking tot uw ouderdomsrapporten van debiteuren. Als u werknemers in dienst heeft, moet u mogelijk ook uw loonbelastinggegevens doorgeven. Meer informatie kunt u opvragen op thebluefactor.nl.

Niet alle vereisten zijn hetzelfde

Houd er rekening mee dat er veel verschillende soorten zakelijke factoringservices zijn. Elke zakelijke factoringservice kan van u verlangen dat u bepaalde informatie verstrekt die bij andere factoringservices niet vereist is. Deze eisen die niet alle bedrijven stellen, hebben betrekking op ouderdomsrapporten van debiteuren, statuten en loonheffingen. Sommigen vragen er misschien maar één en sommigen vragen zelfs dat al deze vereisten worden ingediend.