Hoger in Google scoren? Hier vind je 3 handige tips

Als website-eigenaar wil je waarschijnlijk graag hoger scoren in Google. Een website die hoger in de zoekresultaten staat krijgt namelijk meer kliks en dus meer gratis websitebezoekers. Maar hoe zorg je er nu voor dat je hoger in Google komt te staan? Wij geven je drie tips voor SEO Den Bosch.

Tip 1: Maak je website geschikt voor mobiel

SEO Den Bosch

Mobiel wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Er zijn genoeg mensen die hun computer of laptop de deur uit hebben gedaan en alleen nog via hun mobiel op internet zitten. Het grootste deel van je websitebezoekers bestaat waarschijnlijk ook uit mobiele websitebezoekers (zeker als je je op consumenten richt).

Om de gebruikservaring voor deze bezoekers te verbeteren is het belangrijk dat je website geschikt is voor mobiel. Zoekmachines houden hier ook rekening mee bij het indelen van de zoekresultaten.

Tip 2: Houd rekening met voice search

SEO Den Bosch

Waarschijnlijk verwerk je nu al zoektermen in je teksten. Zoekmachines begrijpen de teksten hierdoor beter en laten je pagina’s hoger scoren op deze zoektermen. Vaak bestaan zoektermen uit één tot drie woorden. Met de opkomst van voice search zullen de zoekopdrachten ook steeds meer veranderen. Gebruikers spreken dan meestal een hele zin of vraag in. Verwerk daarom ook zinnen en vragen waar gebruikers op zouden kunnen zoeken in je artikelen.

Tip 3: Verbeter je laadtijd

Een website met een goede laadtijd is gebruiksvriendelijker. Zoekmachines houden hier ook rekening mee. Zorg er dus voor dat je website snel laadt.