loopbaancoach opleiding volgen

Waar kun je een loopbaancoach opleiding volgen?

Wil je een loopbaancoach opleiding volgen? Kijk dan eens wat je bij TC Academy kunt leren. Zij bieden een negen maanden durende opleiding aan tot loopbaancoach waarna je meteen zelfstandig aan de slag kunt om mensen te helpen die tegen problemen aanlopen op het werk.

Theorie en praktijk worden gebundeld

De opleiding bestaat uit theorie en praktijk. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar een goed evenwicht tussen de twee en er wordt gestreefd naar learning by doing. Dit betekent dat je de geleerde theorie daadwerkelijk in praktijk brengt en leert uit diverse situaties die zich kunnen voordoen. Na het succesvol afsluiten van de opleiding krijg je een erkend HBO diploma.

Kijken wie je bent en wat je kunt en wilt

Een loopbaancoach werkt met de werknemer als middelpunt. Heb je een baan waarbij je niet echt lekker in je vel zit of begin je over een poosje met een nieuwe functie maar weet je niet zeker of je daar al wel aan toe bent? Dan kan de coach dit voor jou bekijken. Hierbij wordt gekeken naar wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Wellicht heb jij heel andere ideeën over je toekomstige carrière dan de inhoud van de functie die je gaat uitoefenen en dan is het zaak dat daar een oplossing voor gevonden wordt, uiteraard altijd in samenspraak met de werkgever.

Een werknemer op de juiste plek zetten

De juiste werknemer op de juiste plek is ook goed voor de werkgever en het bedrijf. Als je niet goed zit op je plek ben je immers minder gemotiveerd en minder productief hetgeen een negatief effect heeft op het bedrijf en de resultaten. Als je wel op de juiste plek zit heeft dit voor de werkgever alleen maar voordelen want een blije werknemer is een goede werknemer.