Mr. Fill: de revolutie om zwerfafval tegen te gaan

Zwerfafval is een groot probleem. Het maakt de straten smerig, geeft een lelijk karakter aan je stad en het is ook nog een slecht voor het milieu. Het tegengaan van zwerfafval is al tijden een vraagstuk waar veel gemeenten en landen tegenaan zitten te hikken. Want hoe zorg je ervoor dat er minder afval op straat of in de bosjes wordt gegooid? De mensen achter Mr. Fill hebben hier de oplossing voor bedacht. Zij komen met een slimme afvalcontainer, die er met de nieuwste technologieën werkend op zonne-energie, voor zorgt dat de bak nooit te vol zit om er je vuil in te kunnen gooien. Het meeste zwerfafval ontstaat doordat er geen vuilnisbak in de buurt staat waar het vuil in gedaan kan worden, waardoor men geen zin heeft om dit vuil mee te moeten nemen totdat ze wel een lege bak zien. Mr. Fill heeft hieraan gedacht en daarom zijn de containers zo gebouwd dat je er altijd wel je vuil in kwijt kan.

Altijd op tijd geleegd

In de afvalcontainers van Mr. Fill zit een speciale sensor. Deze sensor registreert hoeveel er nog in de bak past. Wanneer de bak vol dreigt te raken, stuurt de sensor een seintje naar het hoofdkantoor in Culemborg. Op dat moment weten de vuilophalers welke bak verschoond moet worden. Deze sensor werkt elk moment van de dag, waardoor er geen tijdmoment is dat de container te vol is om te gebruiken. Door de Mr. Fill slimme containers op strategische plekken in je stad neer te zetten, zorg je ervoor dat het krijgen van zwerfafval zoveel mogelijk is ingedamd.

Veel opties

Niet elk afval is hetzelfde en daarom zijn er meerdere toepassingen voor Mr. Fill. Wat dacht je bijvoorbeeld van een container met aan elke kant een opening, zodat je op drukke plekken niet in de rij hoeft te staan om je vuil weg te gooien. Ook zijn de slimme bakken te gebruiken binnen in kantoorpanden en restaurants. Om meer vuil te kunnen verzamelen heeft Mr. Fill zelfs een eigen pers, die al het vuil bij elkaar perst om ruimte te kunnen maken. Voor elke situatie met veel zwerfafval kan Mr. Fill bijdragen om dit probleem uit de wereld te kunnen helpen.