Risico dat u moet vermijden bij het beleggen in crypto

Investeren in cryptocurrencies brengt, net als andere investeringen, risico’s met zich mee. We kennen het oude gezegde: investeer geen geld dat u niet kunt missen. Dit gezegde is ook van toepassing wanneer u besluit te investeren in crypto. Als belegger doet u er goed aan om yieldt.com te bezoeken. Het is goed om u bewust te zijn van de risico’s en gevaren die gepaard gaan met beleggen in een jonge markt.

Veel voorkomende gevaren bij het investeren in crypto

Cryptomunten niet veilig bewaren bij beleggen in crypto. De kranten staan ​​vol met verhalen waarin mensen duizenden euro’s aan cryptomunten verliezen door onvoldoende beveiliging van hun rekening. De manier waarop hackers werken wordt steeds professioneler waardoor een phishingmail tegenwoordig moeilijk te herkennen is. Helaas hebben oplichters en criminelen ook de crypto markt betreden om nietsvermoedende crypto-investeerders van hun bitcoin en andere cryptocurrencies te beroven. Eén moment van onoplettendheid kan voor deze criminelen al voldoende zijn om toegang te krijgen tot uw portemonnee en zo uw cryptocurrency op slot te doen. Zodra u als investeerder actief wordt in de cryptomarkt, is het beveiligen van uw digitale activa, uw crypto portemonnee, niet alleen de eerste stap maar ook de belangrijkste. Je privé sleutels, de toegangscodes tot je digitale portemonnee, zijn vergelijkbaar met de inloggegevens van je digID-omgeving, maar net iets belangrijker.

Kopen of verkopen op het verkeerde moment

De beginnende crypto-investeerder vraagt ​​zich altijd af wanneer het het juiste moment is om in te stappen of te verkopen. Het timen van de markt is giswerk, zelfs voor de ervaren handelaar, dus u kunt gerust zijn in het idee dat u nooit precies onderaan koopt en bovenaan verkoopt. De crypto markt is moeilijk te voorspellen en de verhalen over kopen onderaan en verkopen aan de top was meer gebaseerd op geluk dan op wijsheid. Voor een beginnende belegger is een langetermijnstrategie aan te raden. Zo maak je op een rustige manier kennis met de prijsschommelingen die de cryptomarkt kenmerken.