Stotteren bij vergaderlocatie Utrecht

Stotteren bij vergaderlocatie Utrecht

Ik heb nooit echt last van mijn stotter probleem, behalve bij vergaderingen. Verschrikkelijk, want vergaderingen zijn juist erg belangrijk. Een gesprek met mijn baas, bakker, of de tandarts, gaat allemaal prima. Zenuwen belemmeren mijn stotteren niet, groepen ook niet. Hoe kan het dan zijn dat ik wel stotter tijdens vergaderingen? Ik heb geen idee. We zaten laatst in een geweldige vergaderlocatie Utrecht, het was prachtig en het was een belangrijke vergadering, ik moest ook een toespraak doen, ik had een belangrijke taak om te vertellen wat er allemaal moest veranderen in het bedrijf. Je snapt dat dit spannend was. Ik wist dat ik altijd aan het stotteren was bij vergaderingen, op de een of andere manier juist ook bij de vergaderlocatie Utrecht. Ik heb trouwens nog geprobeerd om de locatie te verplaatsen, maar natuurlijk ging dit niet. Speciaal voor deze vergadering ben ik weer in therapie gegaan voor mijn stotteren, even de oude oefeningen er weer bij halen en ga zo maar door. Ik had mij dus goed voorbereid en toen de vergadering begon had ik er een goed gevoel over. Toen ik eenmaal sprak ging het ook goed, tot dat ik bij het lijstje kwam, opsommingen gaan altijd iets moeilijker en toen ik voelde dat het er aan kwam bezweek ik onder de druk, ik hield mijn mond , dit duurde tien seconden maar voor mijn gevoel wel drie minuten, ik keek een collega aan en die keek vragend terug. Ik besefte mij dat ik door moest gaan, er ging een knop om en het lukte.