Tank voor op een boot

watertank boot

Een dagje varen wanneer het lekker weer is, als je goed voorbereid het water op gaat wordt het een dag om nooit meer te vergeten. Natuurlijk wil je ook drinkwater bij je hebben, met een goede watertank boot ben je voorzien van voldoende water om te drinken. Bij een tank is het wel verstandig om op een aantal eigenschappen te letten, de eerste vereiste is geschikt materiaal waarvan de tank is gemaakt. Om ervoor te zorgen dat het water goed blijft, is er een inspectiedop aanwezig. 

watertank boot

Inhoud van de tank

Een watertank boot is er in verschillende formaten, een tank van 10 liter is mogelijk maar een tank van 50 liter ook. Heb je ook een camper of caravan, dan kan de tank ook daarvoor gebruikt worden. De flexibele watertanks kun je eenvoudig meenemen naar iedere gewenst plaats, vaak zijn dit de tanks die van een kleiner formaat zijn. De grotere tanks zijn in de meeste gevallen om vast op een boot te plaatsen, probeer wel een donker plekje te vinden voor de tank. 

Onderhoud de tank goed

Het spreekt voor zich dat je een watertank boot goed moet onderhouden omdat je te maken hebt met drinkwater, gebruik de tank ook alleen voor drinkwater en niet voor andere vloeistoffen. Het is verstandig om regelmatig de tank na te kijken, door middel van het inspectiegat kun je dit eenvoudig doen. Er zijn ook middelen die je in het water kunt gebruiken, zodat je er zeker van bent dat je altijd schoon drinkwater hebt.