Vernieuw je verouderde magazijn

entresolvloer

Iedereen die in een magazijn heeft gewerkt kent het eigenlijk wel. Aan het begin van het opstarten van het bedrijf zijn er de gebruikelijke opstartproblemen, zoals het ontbreken van de aanrijdbeveiliging of de onhandig ingedeelde voorraadkast. Dit zijn problemen die op een hele simpele en slimme manier kunnen worden opgelost. Na een tijdje gaat alles beter in het magazijn, maar dan komen er juist weer nieuwe problemen boven water en merk je dat er zoveel dingen zijn die eigenlijk beter zouden kunnen. Het doel van dit artikel is nou juist om je te wijzen op alle punten in het magazijn van het bedrijf waarvoor je werkt die verbeterd kunnen worden. 

Er zijn talloze mogelijkheden

Dus, hoe zou je nou eens beginnen aan het veranderen en verbeteren van je magazijn? Om te beginnen, is het aanbrengen van een aanrijdbeveiliging een goede eerste stap. Dit zal ook de veiligheid en de levensduur van alle spullen en stellingen in het magazijn verbeteren. Verder kan het een goed idee zijn om beter na te denken over de indeling van het magazijn. Staat alles namelijk op de ultieme manier ingedeeld? En zo niet, wat kunnen we hier aan veranderen. De mensen die hier eigenlijk het beste beeld van hebben zijn de werknemers die iedere dag op de werkvloer staan.

Vraag om feedback bij de andere werknemers

De werknemers die dag in dag uit in de weer zijn in het magazijn hebben dus de meeste en beste kennis van hoe het magazijn ingedeeld kan worden. Begin dan ook eens bij de andere werknemers met nagaan hoe zij denken over de stand van zaken. Misschien komen er namelijk nog wel andere dingen aan het licht die ook verbeterd zouden kunnen worden. Het is bijvoorbeeld een idee om een keer een brainstormsessie te houden waarbij ook echt iedereen z’n zegje kan doen en geïnspireerd wordt om mee te denken, maar ook om mee te beslissen. Zo houd je de werknemers namelijk tevreden en blij.