Verschillende tips voor een hoger werktempo

Iedereen kent het wel. Je hebt de hele dag hard gewerkt, maar er blijken alleen maar meer taken en opdrachten bij te komen. Er lijkt geen einde aan te komen. Het is erg belangrijk om overzicht voor jezelf te creëren, zodat je een duidelijk doel en plan hebt voor jouw werkdag. In dit artikel leg ik verschillende tips uit om een hoger werktempo te behalen. 

Nette werkomgeving

Het is belangrijk om een gestructureerde werkomgeving te hebben. Hierbij kun je denken aan een opgeruimd bureau, goed geventileerde werkomgeving, duidelijke dagplanning maken, maar ook ergonomische stoelen. Ergonomische stoelen hebben allerlei verschillende instelmogelijkheden, zodat je de stoel kan aanpassen aan jouw lichaam. Dit voorkomt last van je rug, doordat je een goede houding hanteert tijdens het werken.

Pauze

Om een hoger werktempo te behalen, is het belangrijk om de pauzes goed te benutten. We kunnen nou eenmaal niet 8 uur lang achter elkaar doorwerken. Neem in je pauze even een ‘break’. Ga bijvoorbeeld een rondje lopen of ga een stukje fietsen. Dit zorgt ervoor dat je even aan iets anders kunt denken. Probeer daarnaast gezond te eten. Gezonde voeding draagt bij aan jouw energie en focus. 

Planning

Probeer daarnaast elke dag een to-do lijst te maken, van taken die je op een dag af wil hebben. Schrijf voor jezelf op welke taken echt af moeten en welke eventueel nog een dag kunnen opschuiven. Zo stel je voor jezelf prioriteiten.
Een andere optie voor een goede werkomgeving is een zit-sta werkplek. Heb je geen idee wat een zit-sta werkplek is? Of zou je graag meer willen weten? Stuur mij dan gerust een bericht.