Een creditcard aanvragen? Dit moet je weten!

Verschillende creditcards

De creditcard is wereldwijd een populair en gebruikelijk betaalmiddel. Maar waarom is dat nou eigenlijk zo? En stel ik wil een creditcard aanvragen: welke mogelijkheden zijn er dan voor mij? In dit artikel vertel ik je alles over de kenmerken van het betalen met een creditcard en de soorten creditcards waar je uit kunt kiezen. Mocht je dus een creditcard willen aanvragen, lees dan vooral verder.

Overal veilig en eenvoudig betalen

Betalen met een creditcard is voornamelijk populair omdat het een erg veilige methode is. Aankopen die je doet met je creditcard, zijn namelijk automatisch verzekerd. Zo kun je bijvoorbeeld je geld terugkrijgen als je een gebrekkig product geleverd krijgt, als je helemaal niets geleverd krijgt en in sommige gevallen ook bij diefstal. Daarnaast is de creditcard een betaalmiddel die wereldwijd gebruikt wordt. In andere landen, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, is het betalen met een creditcard zelfs nog veel gebruikelijker dan in Nederland. Doordat de creditcard over de hele wereld geaccepteerd wordt biedt het een handige uitkomst op het moment dat je in het buitenland verblijft en je bijvoorbeeld net even niet genoeg geld op zak hebt.

Dit zijn de mogelijkheden

Als je besluit om een creditcard van ABN Amro te nemen, heb je in principe de keuze uit twee verschillende mogelijkheden. Ben je toevallig student, dan is er een derde mogelijkheid in de vorm van de ABN AMRO Studenten Card. Met alle creditcards kun je wereldwijd veilig betalen. Hieronder een overzicht van de kenmerken en kosten van de verschillende cards:

ABN AMRO Creditcard

De ABN AMRO Creditcard is de meest gekozen optie. Deze kost €22,42 per jaar en heeft de volgende kenmerken:

– Maandelijks standaardlimiet van €2.500
– Aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen schade en verlies

ABN AMRO Gold Card

De ABN AMRO Gold Card kan worden gezien als een premium creditcard. Deze kost €55,13 per jaar en heeft de volgende kenmerken:

– Maandelijks standaardlimiet van €5.000
– Aankopen zijn 365 dagen verzekerd tegen schade en verlies

ABN AMRO Studenten Card

De ABN AMRO Studenten Card is speciaal geïntroduceerd voor studenten en de kosten voor deze card bedragen €14 per jaar. Dit zijn de kenmerken van de ABN AMRO Studenten Card:

– Maandelijks standaardlimiet vanaf €500
– Aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen schade en verlies

Hopelijk heeft dit artikel je meer inzicht gegeven in het betalen met de creditcard en de verschillende soorten creditcards waaruit je kunt kiezen. Heb je een vraag,  wil je meer weten over creditcards of wil je zelf een creditcard aanvragen? Neem dan eens een kijkje op de website van ABN AMRO of ga langs bij een vestiging bij jou in de buurt.