led scherm voor in een voetbal stadion

IP 67 connectoren

Waar moet u op letten als u een led scherm wilt kopen voor in een voetbalstadion?

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er live videobeelden worden vertoond in een voetbal stadion. Dit zijn enorm grote led schermen zodat elke bezoeker, ook die op 100 meter afstand, goed kan zien wat er op het led scherm wordt vertoond.

Deze led schermen zijn opgebouwd uit modulaire panelen die aan elkaar worden gekoppeld. Omdat deze led schermen vaak aan het dak worden bevestigd is het belangrijk er op te letten dat de constructie van het dak ook de constructie van het led scherm kan dragen.

Het verdient dan ook de aanbeveling dat u kiest voor aluminium panelen om gewicht te besparen.

Tevens is het van belang dat deze led schermen in het voetbal stadion niet altijd aan staan. Ze produceren dus niet altijd warmte waardoor je last kan hebben van condens en vocht.

Tegenwoordig is daar een hele goede oplossing voor. Er zijn led schermen die IP67 gecertificeerd zijn. Dat betekend dat ze geheel waterdicht zijn en er dus geen vocht in kan komen. Een led scherm betsaat uit vele PCB’s (printplaten) waar leds en drivers op gesoldeerd zijn. Hierdoor zitten er miljoenen metalen verbindingen in zo’n scherm. Deze zijn allemaal erg gevoelig voor corrosie. Door een scherm IP67 uit te voeren kan hier al geen vocht bij komen zodat corrosie is uitgesloten.

Naast de constructie en het type led scherm zijn er ook nog verschillen in pixelgrootte. Voor deze grote led schermen wordt er vaak gekozen voor een pixel 16 of pixel 10. Omdat de schermen hoog in de lucht hangen zal dit voor de bezoekers niet te zien zijn en neemt het oog gewoon een plaatje waar zonder dat je ziet dat het is opgebouwd uit heel veel kleine lampjes. Wilt u eens een voorbeeld van zo’n soort scherm van dichtbij bekijken dan kan u eens langs gaan bij Leddisplayexpert in Breda. Zij hebben een showroom waar deze panelen zijn uitgestald en kan u ze van dichtbij bekijken.