Personeel aannemen als startend bedrijf via payroll

Personeel aannemen als startend bedrijf via payroll
Wie een bedrijf start, heeft vroeg of laat personeel nodig. Maar met het oplossen van het capaciteitstekort door mensen aan te nemen, doemen er meteen nieuwe problemen aan de horizon op. Je bent nu werkgever! Met alle taken en verplichtingen die daarbij horen. Salarisadministratie, de ARBO, arbeidscontracten, juridische aansprakelijkheid en mogelijk ook zieke werknemers. Werkgever zijn is mooi, maar dus ook een risico. Gelukkig is er een oplossing die deze risico’s en de vele administratie van je kan overnemen: payroll. In deze blogpost zullen we de voordelen van payroll voor startende bedrijven bespreken.

Wat is payroll?

Bij payroll geef je het juridisch werkgeverschap uit handen aan een payrollmaatschappij. De mensen die je aanneemt komen dan daar op de loonlijst te staan. Het werkgeversrisico (o.a. langdurige ziekte) en de vele administratie (salarisadministratie, loonuitbetaling, arbeidscontracten en pensioenopbouw) die mensen aannemen met zich meebrengt zijn dus ook voor het payrollbedrijf. De voordelen van payroll zijn verder:

1. Loonkosten slechts een beetje hoger dan loondienst

Een payrollbedrijf rekent een winstpercentage over de loonkosten, maar dit is slechts een bescheiden percentage. De kosten van personeel via payroll liggen dan ook maar een klein beetje hoger dan wanneer je ze zelf in dienst neemt. Maar dan bespaar je wel uren op de administratie en heb je geen werkgeversrisico. Payrollbedrijf HSU.nl kan je hier meer over vertellen.

2. Zelf kiezen wie je aanneemt

De voornaamste reden om voor payroll te kiezen en niet voor een uitzendkracht, is dat je zelf de kandidaten selecteert. Zo vind je makkelijker de juiste kandidaten die passen bij je bedrijf.

3. Tijdelijke contracten

Misschien heb je tijdelijk extra mankracht nodig voor seizoenswerk of een drukke periode, of je bedrijf heeft nog niet genoeg vlees op de botten om het werkgeversrisico te kunnen lopen. Via een payrollbedrijf heb je de flexibiliteit om werknemers in te huren op basis van de behoeften van het bedrijf op dat moment.

Uitkomst voor startende ondernemers

Payroll maakt mensen aannemen een stuk eenvoudiger voor startende bedrijven. Je vermijdt het werkgeversrisico en zit er niet meteen aan vast. Ook scheelt het je heel wat uren administratie, waardoor je je concentreren kunt op je belangrijkste taak: het runnen van je bedrijf. Meer artikelen voor startende ondernemers lezen? Lees dan dit artikel over het rondkrijgen van je personeelsrooster