Reintegratietweedespoor.nl

Als je door (langdurige) ziekte of werkloosheid weer aan het werk gaat dan moet je re-integreren. Het is mogelijk dat je teruggaat naar je vorige baan, maar het is ook mogelijk om ergens anders werk te zoeken. Daarnaast kan het komen dat je door omstandigheden aanpassingen nodig hebt om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Tijdens het re-integratieproces is het goed om hulp in te schakelen. Bij Enroute helpen ze werkgevers en werknemers bij re-integratietrajecten. Op die manier voorkom je een lange doorlooptijd en krijg je een persoonlijke benadering van deskundige adviseurs, zodat je snel weer aan de slag kan.

Eerste en tweede spoor

Na langdurige ziekte of werkloosheid ga je als werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk. Je wil terug naar je eigen werk, maar als dit niet mogelijk is dan zoek je naar ander passend werk binnen hetzelfde bedrijf. Dit is een re-integratie eerste spoor. Helaas is dit niet altijd haalbaar en moet de werknemer herplaatst worden buiten het eigen bedrijf. Dit is een re-integratie tweede spoor. Voor deze re-integratie wordt vaak een re-integratiebureau ingeschakeld. Enroute heeft veel ervaring als re-integratiepartner en is specialist als het gaat om re-integratie tweede spoor.

Aanpak Enroute

Bij Enroute weten ze hoe een re-integratie tweede spoor werkt. De specialisten van Enroute hebben een persoonlijke en actieve benadering en werken goed samen met de werknemer. Hierbij wordt gekeken waar de werknemer in vastloopt en wordt ook gekeken naar wat de werknemer energie geeft, tot rust brengt en wat zijn of haar beperkingen en mogelijkheden zijn. Op die manier zoekt Enroute naar de passie en de drive van de werknemer. Alleen op die manier kan de werknemer op de juiste plek re-integreren.