Stevige bevestiging met alligator pluggen

Je bent vast bekend met pluggen, maar heb je ook gehoord van alligator pluggen? Pluggen duw je in de wand of in ander materiaal voordat je er iets in vastschroeft. Ditzelfde geldt uiteraard voor alligator pluggen. Maar alligator pluggen zijn net een beetje anders dan je standaardpluggen. Zo hebben ze anti-rotatievleugels. Daarmee blijft de plug in de wand, of in ander materiaal, op zijn plek zitten. De alligator plug draait dus niet mee met de schroef. Dat maakt het een ideale plug voor onder andere te grote boorgaten.

Voor verschillende materialen

Ook in bouwmaterialen met een stuclaag zijn alligator pluggen een goede keuze. De schroeven die je met alligator pluggen het beste kunt gebruiken zijn voldraadschroeven of houtdraadschroeven. Uiteraard moet je zorgen dat de schroeven en pluggen de juiste lengte zijn voor het optimale bevestigingsresultaat. Het voordeel van alligator pluggen is dat ze sterk zijn en gemakkelijk en snel te monteren. Ze zijn ideaal voor zacht bouwmateriaal, maar ook voor minder zacht bouwmateriaal. Daarnaast kunnen schroeven er zonder problemen ingeschroefd en ook weer uit geschroefd worden. Bovendien zijn alligator pluggen bestand tegen schokken en trillingen.

Bekijk het aanbod

Genoeg redenen dus om het assortiment alligator pluggen van Bevestigingsexpert eens te bekijken als je op zoek bent naar pluggen. Alle alligator pluggen zijn van Toggler. Er zijn verschillende diameters en lengtes voor de pluggen. Je kunt er ook voor kiezen om de pluggen te filteren op de diameter van de schroeven of de diameter van het boorgat. Als je er echt niet uitkomt, kun je op de site nog meer informatie vinden of de keuzehulp inschakelen.