Voordelen van het kopen van gebruikte software

Alvorens enige investering in software-aankoop te doen, moeten bedrijven en autoriteiten ook rekening houden met tweedehands software en de voordelen die tweedehands licenties bieden. Als kopers van gebruikte software van Thornstein krijgt u precies hetzelfde product als starters tegen aanzienlijk gunstiger voorwaarden.

Oudere programma versies hebben voordelen, zoals dat ze al zijn uitgeprobeerd en betrouwbaarder zijn dan de nieuwste, waarbij misschien de ene of de andere bug moet worden opgelost. Eerdere versies zijn vaak nog beter omdat ze geen compatibiliteitsproblemen veroorzaken met specifieke applicaties. Tweedehands software voldoet ook aan de eis van het aanbestedingsrecht dat de aanschaf van software economisch en op behoeften gebaseerd moet zijn.

Gebruikte software biedt enorme kostenvoordelen

Met 2e hands software kunnen bedrijven geld besparen en zo de overbelaste IT-budgetten ontlasten. Over het algemeen worden kostenvoordelen van 20 tot 50% verwacht en behaald in vergelijking met de nieuwe aankoop van de fabrikant daarin. Omgekeerd maakt de verkoop van ongebruikte licenties vaak het IT-budget vrij om dit bijvoorbeeld te investeren in belangrijke digitaliseringsprojecten. Bedrijven en overheden staan ​​immers nog voor de uitdaging om bedrijfsprocessen te digitaliseren en efficiënter en klant- of burger vriendelijker te maken. Het is daarom zaak zo slim mogelijk om te gaan met de beschikbare middelen.

Gerenommeerde dealers handelen kopen en verkopen af ​​zonder enig juridisch risico

De aan- en verkoop van gebruikte licenties is absoluut legaal als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo moet de fabrikant of een van zijn distributeurs de vergunning voor het eerst hebben verspreid in de EU of een staat die partij is bij de Europese Economische Ruimte. Als u juridisch zeker wilt zijn, moet u een ervaren dealer raadplegen die alle voorwaarden voor het kopen en verkopen van gebruikte software kent, de supply chain grondig doorneemt en er zo voor zorgt dat de licenties juridisch foutloos zijn. Vaak zorgt hij ook voor kwijtschelding van aansprakelijkheid, verzekeringen voor financiële verliezen en technische certificaten van accountants.