Waarom kiezen voor payroll?

Administratie

Als ondernemer is het belangrijk dat u uw zaken op orde heeft. Niet alleen op logistiek en financieel gebied, maar ook op administratief vlak. Het is in Nederland niet alleen verplicht om uw administratie bij te houden, maar het is ook nog eens beter voor uw eigen overzicht. Zo weet u precies hoe u moet inspelen op bepaalde situaties. Echter blijkt in de praktijk dat er vaak wel veel tijd gaat zitten in het bijhouden van de administratie. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn, want u kunt kiezen voor payroll waardoor u meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken in uw onderneming.

Tijd over dankzij payroll

Dankzij payroll houdt u dus meer tijd over voor andere belangrijke zaken binnen uw organisatie. Een payrollorganisatie neemt namelijk uw administratieve en financiële werkzaamheden over. De specialisten die werkzaam zijn bij een payrollorganisatie zijn dagelijks bezig met administratieve en financiële werkzaamheden en kunnen uw werkzaamheden dan ook altijd zo zorgvuldig mogelijk uitvoeren. Hierdoor weet u zeker dat uw administratie helemaal klopt. Daarbij maakt het niet uit of u nou zzp’er bent of u een eigenaar bent van een grote BV: payroll is er voor elke ondernemer.

Werkgeversrisico’s

Een ander voordeel waarom het een aanrader is om te kiezen voor payroll, dat is dat u geen werkgeversrisico’s heeft. Dit houdt in dat uw werknemers op papier in dienst komen van een payrollorganisatie, terwijl ze voor u aan het werk zijn. Bijbehorende verantwoordelijkheden en risico’s worden overgenomen, waardoor u dus geen risico loopt bij ontslag of ziekte van uw personeel. Vanzelfsprekend bepaalt u zelf wie er in dienst komen voor welke duur en wat het loon is van uw werknemers.

Meer weten over kiezen voor payroll?

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over waarom het voor uw organisatie een goed idee is om samen te werken met een payrollorganisatie? We begrijpen dat! Neem gerust contact met ons op en onze specialisten staan voor u klaar om u te woord te staan over alle redenen waarom payroll geschikt is voor uw bedrijf.