Waarvoor wordt carbon gebruikt?

Carbon is een materiaal dat veel gebruikt wordt om producten mee te maken. Als het gecombineerd wordt met kunsthars zijn de belangrijkste eigenschappen van carbon dat het licht is maar tegelijkertijd ook stevig en stug. Het kan moeilijk stukgaan en gaat langere tijd mee. Het gebruik van carbon zorgt ervoor dat het hars extra versterkt wordt.

Carbon als versterking

Carbon is daarnaast goed bestand tegen water en zuurstof en zal niet roesten maar kan ook tegen hoge temperaturen. Het kan ook gebruikt worden om stroom te geleiden. Als het in combinatie met kunsthars gebruikt wordt is het carbon een versterkingsmiddel voor het hars.

Voor sportproducten

Carbon vind je terug als grondstof in tal van producten. Hierbij kun je denken aan orthopedische hulpmiddelen maar ook aan rolstoelen en fietsen. Door het lichte gewicht maar tegelijkertijd de stevigheid is het daarvoor uitermate geschikt. Ook voor tal van watersportproducten wordt het gebruikt. Deze blijven goed drijven en gaan lang mee omdat ze prima bestand zijn tegen water.

Voor de luchtvaart en auto-industrie

Ook in de luchtvaart en auto-industrie wordt carbon gebruikt. Er bestaan verschillende soorten combinaties die allemaal op hun beurt voor een bepaald product het beste geschikt zijn. Als je wilt weten welke combinatie het meest geschikt is voor wat jij wilt maken win je het beste op voorhand informatie in zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.