Wat is een heftruck?

Je hebt vast wel eens van een heftruck gehoord. Misschien heeft je kleine neefje er wel een gekregen voor Sinterklaas en is er helemaal fan van, maar heb jij eigenlijk geen idee wat een heftruck nou eigenlijk is, Het is helemaal niet gek om niet te weten wat een heftruck is. Wil je weten wat een heftruck precies is? Lees dan snel verder!

Wat is een heftruck?

Een heftruck is een klein industrieel voertuig waarmee je eenvoudig spullen kunt verplaatsen. Het voertuig heeft aan de voorzijde een hefplatform dat omhoog en omlaag kan worden bewogen. Heftrucks voldoen aan de eisen van het tillen en verplaatsen van zware producten. Hierdoor zijn ze voor veel verschillende bedrijven enorm populair. Heftrucks worden aangedreven door een elektrische accu of door een verbrandingsmotor. Bij sommige heftruck zitten de bestuurders, terwijl je ook versies hebt waarin de bestuurder staat. 

Hoe werkt een heftruck?

Een heftruck werkt eigenlijk enorm simpel. Met de juiste opleiding is het besturen van een heftruck echt een piece of cake. Je kan het hefplatform aan de voorkant eenvoudig naar boven en naar onder bewegen door middel an een hendel bij het stuur. Je kan daarnaast ook erg eenvoudig de verschillende uitrustingen, zoals een kiepbak of een hijsbak aan de heftruck bevestigen. Hiermee kun je eenvoudig de juiste spullen vervoeren.

Hoe bestuur je een heftruck?

Om een heftruck officieel te mogen besturen binnen een bedrijf heb je een heftruck certificaat nodig. Thuis mag je natuurlijk gewoon op de heftruck rijden. Rij nooit op de heftruck als er niemand in de buurt is en als je nog niet zoveel ervaring hebt. Er kunnen dan grote ongelukken gebeuren.