Wees als starter goed verzekerd!

Ondernemen is risico nemen. Echter is het wel van belang dat je als ondernemers de risico`s zo goed mogelijk afdekt. Zo zijn er voor de meeste risico`s verzekeringen af te sluiten. Natuurlijk bestaat er geen verzekering voor starters die jouw investering terugbetaalt indien de onderneming niet succesvol is. Wel zijn er voor zowel jezelf als je bedrijf belangrijke risico`s die af te dekken zijn. Aan jou de taak om uit te zoeken welke verzekeringen passen bij jou. Indien je zekerheid wil, kan je altijd een onafhankelijk adviseur raadplegen die kijkt naar geschikte verzekeringen voor starters.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de samengestelde pakketten van aanbieders, kan je zelf ook op onderzoek gaan. Het beste pakket weet je immers voor jezelf, zeker met advies van een specialist. Indien je een winkel hebt kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verstandig zijn. Het kan gebeuren dat een klant valt over je vloerkleed of dat je de koffie laat vallen over iemand anders zijn eigendommen. Dan is het handig om verzekerd te zijn, zodat de schade die je bij anderen aanricht door de verzekeraar gedekt is. Let hierbij goed op, de aansprakelijkheid van je bedrijf valt niet onder de aansprakelijkheid van je privé.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Er zijn ook financiële beroepen die door hun advies kunnen zorgen voor vermogensschade. Denk hierbij aan het instorten van een gebouw, door een fout van de architect. Of een accountant die iets verkeerd berekend waardoor de belastingaangifte niet meer kloppend is. Daarnaast zijn er tal van voorbeelden van financiële fouten die mogelijk ook in jouw onderneming kunnen voorkomen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid bij de schade die voorkomt uit beroepsfouten. Het komt steeds vaker voor dat opdrachtgevers alleen de opdracht toestaan indien de ondernemer een goede verzekering op dit gebied heeft afgesloten. De premie voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan verschillen. De hoogte van deze premie hangt af van het beroep dat je uitoefent, maar ook van de grootte van je bedrijf. Vaak eist een verzekeraar dat er goede algemene voorwaarden zijn opgesteld.